Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıkan esrarın ve erdemli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek derunin bapnın sapa salim kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

ölçün ve sertifikasyonlara yarar olarak üretilmiş yangın bapları takribî 70 kilogram üzerinde bir ağırlığa sahiptir.  Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri fen birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları ya da nitelikleri farklılık gösterebilir.

Yangın bapsı fiyatları modellere göre değmaslahatmektedir. Peklik, bakım ve onarım kolaylığı ve güzel duyu açısından her bir malzemenin diğerine bakarak sunduğu avantajlara ilişkilı olarak yeni kapı montaj projeniz yürekin farklı modeller arasından kanunlar yapabilirsiniz.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki duman, yangın, gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara geçişini hapsetmek yahut mümkün başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Haricen girişe usturuplu bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli fakat yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik mekanizma), içeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine perese gereğince ister bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın takkadak açılmamaktadır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapıları tasarruf Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sahaına nazaran, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan prototip sınıflandırması hordaki gibidir

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI yani İtalyanın yerel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen içinmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile meri ölçün TS EN standartlarıdır. 

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, hariça güzel oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

Kanada'da Northwest Crown yangın deneyi Kellelığın vesair anlamları ciğerin Yangın (valör alt bölümı) sayfasına falnız.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından arkalama alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Projeye en müsait Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı sahih suhuletle oluşturulan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Report this wiki page